...

Как се Прави Антицелулитен Масаж – 5 техники за начинаещи

Как се прави антицелулитен масаж

Целулитът остава един от основните козметични проблеми при дамите. Често борбата с него включва антицелулитен масаж, кремове за тяло, диета и интензивни тренировки.

Антицелулитният масаж помага за премахването на подкожния слой мазнини и намаляване на целулита.

В днешната статия ще обясним какво представлява и как се прави антицелулитен масаж и дали е достатъчно ефективен за да стегне кожата Ви.

Какво представлява целулита ?

Целулитът е често срещано кожно заболяване, което се характеризира със струпвания на подкожни мазнини под кожата на бедрата, корема, паласките и задните части.

Целулитът може да засегне, както мъжете, така и жените. Това е така поради различното разпределение на мазнините, мускулите и съединителната тъкан.

Изследвания от Националния Здравен Институт на Америка сочат, че целулитът засяга между 80 и 90 % от жените, които са преминали през пубертета.

Целулитът засяга между 80 и 90% от жените.

Състоянието се свързва с наличието на малки трапчинки и бучки, които се образуват по различни зони на тялото.

Целулитът е основната причина, поради която повърхността на кожата се набръчква.

Ето какво представлява целулита.

Как се прави антицелулитен масаж?

Антицелулитния масаж е специализиран силов масаж, който помага за разбиване на натрупаните подкожни мазнини. Извършва се посредством плавни и енергични движения, които помагат за повишаване на телесната температура.

По време на процедурата се оказва натиск, който може да бъде леко болезнен. Преди антицелулитния масаж е необходимо да активирате кръвообращението на мускулите на тялото.

Преди масажа Ви съветваме да вземете топъл душ, чрез който ще почистите и загреете кожата на тялото си.

След това нанесете масажно олио или лосион върху засегнатата от целулит област. Сложете толкова, че ръцете Ви да се плъзгат с лекота.

Прилагане на антицелулитен масаж върху зоната на бедрата.

Започнете от най ниската точка на тялото и продължете нагоре към сърцето. Приложете умерен натиск върху кожата и редувайте движенията докато активирате кръвообращението.

След около 2 до 5 минути започнете с по-силови движения, но бъдете внимателни, тъй като неправилната техника може да доведе до болки и посиняване на кожата.

Антицелулитен масаж в домашни условия:

 1. Антицелулитен масаж за корем и паласки – Стиснете юмруци на двете си ръце и масажирайте корема с кръгови движения, започвайки в посока от ляво на дясно. Поставете вибриращ колан за отслабване върху засегнатите места. Стартирайте с по-ниска степен на интензивност и увеличавайте постепенно.
 2. Как да премахнем целулита от бедрата – Изправете тялото си. Използвайте и двете си ръце за да масажирате бедрата по цялата повърхност като поглаждате, разтривате, стискате и повдигате кожата. Започнете от коляното и се придвижвайте нагоре, докато достигнете до слабините. За да подсилите ефекта от процедурата може да използвате антицелулитен масажор.
 3. Антицелулитен масаж за областта на задните части – Изправете тялото си. Масажирайте задните части с кръгови движения в посока по часовниковата стрелка. Започнете от паласките, придвижвайки се надолу до бедрата и обратно. За по-добър ефект, повторете процедурата или използвайте електростимулатор за укрепване и тонизиране на мускулите на тялото.
 4. Антицелулитен масаж за цяло тяло – Поставете малката или голямата вендузата на антицелулитния масажор в зависимост от областта на тялото, която сте решили да третирате. Не прекалявайте с продължителността на масажа. Стремете се да масажирате всяка част на тялото за период от 10 до 15 минути. За по-добър ефект повтаряйте процедурата от 2 до 3 пъти седмично.
Масаж на бедра с антицелулитен масажор.

Кои зони на тялото обхваща антицелулитния масаж ?

Обикновено антицелулитния масаж се прилага в областта на бедрата, корема, задните части и паласките. Именно там се натрупва подкожна мастна тъкан, която наричаме целулит.

Антицелулитния масаж обхваща корема, паласките, бедрата и задните части.

Какви са ползите от антицелулитния масаж ?

Чрез него се премахва целулита, подобрява се кръвообращението и се облекчава мускулното напрежение след физическа активност. Освен това спомага за отстраняването на подкожните мазнини и вредните токсини от тялото.

Редовните масажни сесии ще помогнат да възвърнете красивата си фигура и ще подобрят вида и еластичността на кожата.

Важно е да знаете, че гореспоменатите ползи ще бъдат постигнати, когато се извършат определен брой сесии.

Нанасяне на олио за тяло преди антицелулитния масаж.

Как да засилим ефекта от антицелулитния масаж?

 1. Приложете повече сила – Това е едно от най-важните правила, към които е важно да се придържате по време на антицелулитния масаж. По време на процедурата е необходимо да се извършват достатъчно силни и ритмични движения, чрез които да се разбият натрупванията на мастна тъкан.
 2. Използвайте антицелулитна козметика – За да подобрите ефекта от антицелулитния масаж Ви съветваме да използвате антицелулитен серум или масажно олио за интензивно отслабване и стягане на кожата.
 3. Пийте повече вода – В деня на масажа и след неговото извършване е препоръчително да пиете повече вода (около 1,5 до 2 л.). Това е така, защото водата подпомага за извеждането на вредните токсини от тялото.
Засилване на ефекта от антицелулитния масаж с антицелулитен крем за тяло.

Други методи за премахване на целулита

Тренировки – Спортът и редовната физическата активност допринасят за развитие на мускулатурата. Те помагат за премахване на целулита и увеличение на продуктивността, настроението, психиката и цялостното здравословно състояние.

Пример за това е бягането, тъй като това е един от най-ефективните начини за укрепване и тонизиране на мускулите на тялото.

Стегнатите мускули ще направят кожата Ви доста по-гладка и стегната. Това от своя страна ще спомогне за намаляване на целулита в почти всяка част от тялото.

Като допълнение към тренировките и бягането Ви съветваме да използвате антицелулитен неопренов клин или антицелулитен турмалинов клин за отслабване.

Не забравяйте, че най важното в случая е да бъдете постоянни и отдадени на спорта.

Премахване на целулит с тренировки и физическа активност.

Диета – Здравословното хранене е от съществено значение за поддържане на добро здраве и красива и стройна фигура.

В този ред на мисли е важно, да избягвате газирани напитки, сосове, мазни, тестени и пържени храни, тъй като те спомагат за развитието на подкожните мазнини.

Тях може да замените с грейпфрут, ябълки и зеле.

За да следите прогреса от редовните тренировки и здравословното хранене Ви съветваме да използвате калипер за измерване на мазнини.

Спазване на хранителен режим или диета за справяне с целулита.

Антицелулитна козметика – Антицелулитната козметика съдържа активни съставки, които стимулират изгарянето на мазнините и спомагат за стягане и изглаждане на кожата.

Пример за това са антицелулитните серуми, кремове и гелове, които съдържат кофеин и ретинол.

За да постигнете желаните резултати е важно да нанасяте крема в продължение на поне 6 месеца.

Съветваме Ви да изберете продукти, които съдържат кофеин, форсколин и ретинол. Тези съставки помагат за намаляването на мазнините, целулита и водата, която се задържа в телесните тъкани.

Антицелулитна козметика за намаляване на целулита.

Как се прави антицелулитен масаж с вендузи?

Вендузите са малки стъклени или силиконови чаши, които се поставят на кожата. Те се използват в традиционната Китайска медицина. Работят чрез създаване на вакуум, който стимулира кръвообращението и лимфната система.

Този метод на масаж намалява целулита чрез активиране на кръвообращението. Това подпомага елиминирането на токсини и намалява задържането на вода в тъканите.

антицелулитен масаж с вендузи

Стъпки и техники за антицелулитен масаж с вендузи

 1. Изберете подходящи вендузи.
 2. Подгответе кожата с етерични масла.
 3. Приложете вендузата и създайте вакуум.
 4. Извършете масаж с гладки движения.
 5. Завършете с овлажняващ крем или масло.

Антицелулитния масаж с вендузи може да остави следи по кожата, които изчезват след няколко дни.


В сравнение с други методи против целулит, вендузната терапия е бърза, ефикасна и може да се извърши в домашни условия. Няма нужда от скъпи салони или продължителни процедури за да видите резултати.

При избор на вендузи имайте предвид материала, от който са изработени и размера им. Силиконовите са подходящи за начинаещи, докато стъклените са предпочитани от по-опитни хора.

Колко дълго да прилагам вендузите?

Нормалната продължителност на една сесия е между 5 и 10 минути на зона.

Кога ще видя резултати?

При редовна употреба резултатите обикновено стават видими след няколко седмици.

Мога ли да комбинирам вендузната терапия с други методи?

Да, тя може да се комбинира с други методи, като криолиполиза или електростимулация за още по-добри резултати.

Колко често се прави антицелулитен масаж?

За най-добри резултати експертите препоръчват антицелулитен масаж поне веднъж седмично. Препоръчва се да правите седмични посещения за период от 4 до 6 седмици.

Някои хора може да имат нужда от по-интензивен план между два до три пъти седмично, особено ако имат по-задълбочени проблеми с целулита. Важно е да се консултирате със специалист, който може да оцени вашата кожа и да предложи индивидуален план за лечение.

Заключение

Антицелулитния масаж е един от най-ефективните методи за намаляване на целулита в областта на бедрата, корема, задните части и паласките.

Имайте в предвид, че той е недостатъчно ефективен за пълното премахване на мазнините. Ефект от него ще забележите едва след няколко процедури.

А за още по-добри резултати Ви съветваме, да комбинирате масажа със здравословен режим за хранене и упражнения за тяло, които ще Ви помогнат да изградите по-добра мускулатура.

Надяваме се, че цялата тази информация относно антицелулитния масаж е била полезна. Ако е така, бихме искали да Ви помолим да споделите статията в социалните мрежи.

Ще се радваме да отговорим на Вашите въпроси по темата. Тях може да зададете отдолу, в полето за коментари. Благодарим Ви за отделеното време!

Вижте още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ и опциите за управлението им може да намерите в раздела "Политика за използване на бисквитки"
Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.