...

Лазерен нивелир Deko – Мнения

лазерен нивелир deko мнения

🔄 Последна актуализация на 14.06.2024

Лазерен нивелир Deko мнения

Лазерен нивелир Deko PB2 е с 2 вертикални и 1 хоризонтален лазерни лъча, проектиращи на 360 градуса. С него лесно може да се проектира прав ъгъл на пода и тавана. Самонивелацията на модела е 4°, а работното разстояние е 30м. Моделът е с гумиран корпус и е с увеличена защита от влага и прах, като отговаря на стандарта IP54.

Този модел е спрян от производство.

Тук може да видите по-новите 3D и 4D модели на Deko.

Свързана статия: Лазерен Нивелир Hilda Мнения, Съвети и Характеристики

Лазерът е с два режима на работа. Автоматичният режим нивелира до 4 градуса във всяка посока хоризонтално. В другия режим може да се заключи до нужния за Вас наклон.

Удобен лазерен инструмент, с който може да свършите всичко – от монтаж на окачен таван, монтаж на гипсокартон, осветителни тела, стенни плочки, подови замазки, подравняване на рамки за снимки и други. В основата има резба с големина 1/4”, като уредът може да бъде закрепен за триподи, магнитни стойки и триноги. Подробна информация за лазерните нивелири може да намерите в нашата статия: Всичко за Лазерните Нивелири – Наръчник за Начинаещи

лазерен нивелир deko мнения
Лазерен нивелир Deko PB2

Tехнически характеристики

 • Зелен лазерен лъч 3D
 • Точност: ± 1mm / 7m
 • Време на работа с едно зареждане: 8 часа (18ч. с един лъч)
 • Работна дължина: 30 метра
 • Автоматична функция за самонивелиране от 4°
 • Дължина на вълната: 505nm <1mW
 • Възможност за изключване на самонивелацията, при нужда от определен наклон
 • Сигнализация при денивелация на тялото
 • Капацитет на батерията: Li-ion – 3.6V 3000mAh
 • Висока защита срещу вода и прах: IP54
 • Размер на резбата на триногата: 1/4” инча
 • Време за самонивелация: 3 секунди
 • Работна температура: -10℃ и +50℃

Батерия

Лазерен нивелир Deko PB2 е с литиево-йонна батерия с капацитет 3.6 V, 3000 mAh. Тя е от стандартния тип 18500 и се намира в основата на уреда, където е добре защитена от влага и прах. Моделът издържа приблизително 8 часа с едно зареждане при употреба на всички лазерни лъчи. При работа само с един лъч времето за работа достига до 18 часа с едно зареждане. Лазерният нивелир не работи с обикновени батерии.

лазерен нивелир деко батерия
лазерен нивелир deko литиево йонна батерия
Литиево-йонна батерия

Работа към електрическата мрежа

В страничната част на лазерен нивелир Deko PB2 има конектор за зареждане на батерията. Адаптерът за зареждане работи на 220V – 5V/2А. Може да свържете уреда директно в електрическата мрежа със или без батерия, като той ще работи и в двата случая. Избягвайте едновременно да работите и да зареждате батерията – това значително ще съкрати живота ѝ.

Лазерен нивелир Deko PB2, свързан към зарядно
Лазерен нивелир Deko PB2, свързан към зарядно

Лазерни модули и протекторни кули

Лазерен нивелир Deko PB2 отговаря на степента на защита от влага и прах IP54. Протекторите са изработени изцяло от метал, а страниците – от удароустойчива пластмаса. Те са прикрепени към уреда посредством гумени уплътнения. Благодарение на гумирания си корпус уредът стои стабилно на пода. Лазерните диоди са със зелен цвят с дължина на вълната 532 nm и прожектират на разстояние до 30м.

Протектори на лазерен нивелир Deko PB2
Протектори на лазерен нивелир Deko PB2

Компенсатори

В лазерен нивелир Deko PB2 са използвани компенсатори тип махало, които работят на принципа на отвеса. Тези системи за самонивелация са най-масово изпозлвани в подобен тип лазерните нивелири. Наклонът, който компенсаторите могат регулират, е в рамките на 4° във всички посоки.

Ако нивелирът е поставен на много неравна повърхност, той автоматично сигнализира чрез оранжевия LED диод, че наклонът е прекалено голям и не може да се самонивелира. В такъв случай сложете уреда на по-равно място или го закрепете за въртящата се тринога и регулирайте наклона с развиване или завиване на крачетата. Процесът на самонивелация отнема около 3 секунди.

8 deko pb2 dkl11pb2 laser level lazeren nivelir deko pb2
Оранжева индикация за прекалено неравна повърхност
Оранжева индикация за прекалено неравна повърхност

Предимства и недостатъци

Най-доброто предимство на лазерен нивелир Deko PB2 е съотношението цена-качество – имате почти всички нужни аксесоари при 3D лазерните нивелири. Изключение прави липсата на лазерен приемник за работа навън. Този модел не се препоръчва за работа на открито. Ако решите да го използвате навън, трябва да приложите някои тънкости при работата, които ще опишем подробно в друга статия.

Режими на работа

В предната част на лазерен нивелир Deko PB2 има двупосочен превключвател за отключване и заключване на компенсаторите. В отключена позиция се активира системата на самонивелация. В заключена позиция и задържане на бутона със светещата лампичка се включва режим за работа под наклон. След звуковия сигнал уредът може да работи под всякакъв наклон. Чрез еднократно натискане на бутона със светещата лампичка може да регулирате яркостта на лазерния лъч.

Оранжев плъзгач за режимите на работа
Оранжев плъзгач за режимите на работа

Може да работите само с нужните за Вас лъчи. Това удължава времето за работа на уреда на батерия.Бутонът H/V служи за избор на вертикални и хоризонтални лъчи както следва:

 • Едно натискане – включва само предния лазерен лъч
 • Две натискания – включва само страничния лазерен лъч
 • Три натискания – включва и двата вертикални лазерни лъча
 • Четири натискания – включва хоризонталния и двата вертикални лазерни лъча
 • Пет натискания – включва само хоризонталния лъч

За да изключите уреда, е нужно превключвателя да е в заключен режим и да задържите бутона със светещата лампичка четири секунди. По този начин предпазвате компенсаторите от евентуални щети при транспортиране.

Проверка на точност

Заявената от производителя точност на лазерен нивелир Deko PB2 е ± 1mm/7m, което е доста висока стойност. Точността на 3D лазерните нивелири се измерва по следния начин:

 • Поставяме лазерния нивелир на разстояние 7 метра от стената;
 • Включваме уреда и отбелязваме с чертичка средата на лазерния лъч с цифрата 1;
 • Завъртаме тялото на лазерния нивелир на 90° и отново отбелязвамена стената този път с цифра 2;
 • Аналогично правим това и с останалите градуси, докато не получим пълното 360° завъртане.

След проведеното изпитание можем да видим точността на уреда между двете най-крайни цифри. В случая точността е 2мм/7м, което е почти неразличима стойност спрямо заявената от производителя.

Проверка на точността на Deko PB2
Проверка на точността на Deko PB2

Дебелина на лазерния лъч

В този тест лазерен нивелир Deko PB2 представя една от най-силните си страни:

 • На дистанция от 1 метър, дебелината на лазерния лъч е едва 1мм.
 • На дистанция от 5 метра – малко над 2мм
 • На дистанция от 10 метра, дебелината на лъча е 3мм.

Окомплектовка

В комплекта на лазерен нивелир Deko PB2 са включени:

 • Триосова магнитна стойка за стена с два големи неодимови магнита и резба ¼ инча;
 • Куплунг за закрепване в горната част на уреда;
 • Метална планка – може да бъде закрепена с видии за стена или таван, като към нея се захваща много здраво магнитната стойка;
 • Въртяща се основа с микрометрична резба. Наклонът може да се регулира посредством въртящи се крачета. В горната част има резба с размер 1/4 инча и водна нивелация, а в долната част – женска резба с размер 5/8 инча;
 • Адаптер за зареждане 220V;
 • Зелени очила;
 • Инструкция за работа на английски език;
 • Чанта за съхранение.
лазерен нивелир деко комплект

Продуктът има 24 месеца гаранция, като предлагаме и 14 дни тестов период, в който може да върнете артикула.

В нашия сайт можете да намерите и разнообразни аксесоари като тринога за лазерен нивелиртелескопичен прътлатамагнитна стойка и рефлектираща магнитна мишена. Те ще ви бъдат изключително полезни при всякаква работа и ще ви дадат неограчничени възможности.

Полезна ли беше за Вас публикацията? Можете да я споделите в социалните мрежи. Ако желаете да четете още от нашия Блог, оставете коментар с предпочитаната от вас тема.

Вижте още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.